Utsikt från baksidan av Flute Bowl på Whistler Mountain.
Tidigare hade jag planer på att stanna i Whistler över sommaren. I jämförelse med Sverige är bergen högre, havet större, temperaturen varmare och cyklingen utför berget håller absolut världsklass. Men planen är ändrad och den 27e maj sätter jag mig på planet mot Arlanda. Det är 53 dagar tills dess, 53 dagar att ta vara på och till att avsluta ytterligare ett kapitel som har titeln "living the dream".I mars åkte jag längdskidor en gång, EN gång... Senast det hände var jag antagligen tre eller kanske fyra år gammal. Men efter den urladdning som OS innebar har det varit skönt att lämna längdskidorna i fodralet, lite halvsnabbt kikat igenom avslutningstävlingarna i världscupen och sen ägnat mig åt annat. Flera dagar har slalomskidorna suttit på fötterna och jag har för länge sen tappat räkningen på timmarna som har spenderats i en snöhög, på en uteservering i solskenet eller på en parkbänk i byn. Men strunt samma, det var länge sen jag slutade räkna timmar...
I en snödriva på Whistler Blackcomb - Living the Dream
Emil, Elin och jag på väg in till byn. Mars bjuder på en varm sol i Whistler.
Whistler har slagit rekordet för den tredje snöigaste vintern någonsin (1390 cm snöfall)
och innan vintern är slut har vi antagligen passerat den näst snöigaste
säsongen. För tillfället är det knappt 4 m på toppen och för några
dagar sen kunde vi åka i 70 cm djupt puder precis bredvid liften.
Utsikt över Symphony Bowl med Flute Bowl till vänster.
I sommar blir det en tur som ledare för en grupp skidåkare från USA till sommarskidskolan i Sollefteå och sommarskidåkning i Sognefjell. Kanske även ett besök hos Fischer i Österrike. Till hösten flyttar jag tillbaka till min lägenhet på Körfältet i Östersund och fortsätter studierna vid Mittuniversitetet, produktutveckling inom vinteridrott. Vad som händer under nästa vintern återstår att se.För tillfället finns det inte så mycket skidtekniska bitar att skriva om, men bloggen kommer att leva kvar med lite mer allmänna uppdatering om vad jag har för mig. Det är inte bara när det gäller OS-medaljer som detaljerna räknas, dom räknas jämt. Jag brukar kalla det livet.
Kul att så många har följt med bloggen även efter OS och fortsätt gärna att ställa frågor. Tills vidare kommer några bilder från den senaste tiden i Whistler. Fortsättning följer, som alltid!
"Make em' count!"
Andy Lilley sätter en dubbel back flip i utkanten av 7th Heaven.
Ali Watkiss imponerar även han när han sätter sin dubbel back flip.
Andy på väg upp för ett nytt hopp.
Angelica under dagens sista åk ner till byn.
DJ Atown har hela vintern försett oss med Whistlers bästa afterski.
Sällskapsresan och Snowroller intog Whistler - Bästa svängen...
Hökarängen!!
Hej! Tänkte fråga lite om nästa års Fischer, du är ju så insatt och duktig i märket.
SvaraRaderaÄr det nåt nytt på gång på skatesidan eller kom alla uppdateringar redan inför OS säsongen? På ett ställe jag tittade såg det ut som om alla carbonlitemodeller skulle komma med hål i spetsen nästa säsong, kan det stämma?
Sen funderar jag hur vanliga skate RCS:en står sig mot carbonliten nästa säsong? Nu när vanliga RCS inte är top of the line mera, görs de då lika bra som tidigare? Tittar ens en VC åkare eller en duktig nationell åkare på vanliga RCS mera, eller är det carbonlite fullt ut?
Skulle vara kul om du fortsatte med någon skidutrustningsteknisk blogg i någon form. Det är intressant läsning tycker jag.
Hej,
SvaraRaderaKul att du gillar bloggen!
Stämmer, alla carbonlite skate kommer med hål nästa vinter. Förstår att folk var lite oroliga till en början med ett hål i spetsen men ser idag ingen anledning till att erbjuda ett alternativ.
För WC-åkarna kommer det uppdateringar lite då och då, små ändringar och nya produktioner. De nyaste skidorna jag såg i början på OS var tillverkade månadsskiftet januari/februari, vecka 5. Något par i slutet som var tillverkat efter att OS hade börjat.
Till butik tror jag inte det kommer några nyheter mer än att alla carbonlite skate som sagt kommer med hål. F-serie skidor kommer bara finnas i carbonlite, både klassiskt och skate. Sen ny design för alla skidor till Oslo-VM.
RCS-skidan används fortfarande flitigt på WC, dock har alla WC-skidor carbonlite design oavsett vad som finns på insidan. Men jag tror det kommer bli mer och mer carbonlite framöver. Idag finns nästan alla typer av spannkonstruktioner med carbonlitekärna för WC åkarna. Men RCS-skidan (aircore) är fortfarande en riktigt bra skida och kommer säkert finnas kvar ett tag till.
Planen är att fortsätta med bloggandet, lite beroende på vad jag gör nästa vinter.