RSS-feed

2010-01-17

Skidbyte


Det där är inte Peltonenskidor som Odd-Björn tävlade på. Vilken tur att en norsk ledare har ett par redo i målfållan... Bilden är lånad från Eurosport.

8 kommentarer:

  1. Hur skall man tolka det - han bytte för pengarnas skull, eller ? Vad tycker du ?

    SvaraRadera
  2. Jag har ingen aning om Odd-Björns förmåner i det nya kontraktet mer än att Fischer, Madshus och Rossignol drog ner sina kontrakt en hel del inför den här säsongen. Blev dock lite förvånad när han bytte då Rossignol gör fantastiskt bra klassiska skidor för sina världscupåkare. Men samtidigt om du har ett skidmärke som gör skidor för bara dig så borde det också bli bra.

    SvaraRadera
  3. Är det inte svårt att hitta bra skidor för alla fören på bara ett år? De rossignolskidor han använde var av en äldre modell som ingen av de skidor han fått av ross de senare åren kunnat peta ut ur skidparken.

    SvaraRadera
  4. Det är absolut ett arbete som tar tid men ingen omöjlighet. Sen har de flesta åkare nått favoritpar i klassiskt och så länge något nytt inte är klart bättre så får det äldre vara kvar.

    SvaraRadera
  5. Ytterligare en fråga just med anknytning till att Ross gör spec bra klassiska skidor.(jag är mycket nöjd med mina)
    Känner du till någon åkare som lyckats teckna kontrakt med två skidmärken; ett för klassiskt, ett för skate ?
    Vore jag i den sitsen skulle jag köra på Ross i klassiskt och Fischer på skate.
    Anonym I

    SvaraRadera
  6. Nej och jag tror inte någon fabrikant är intresserad av det idag när de mer och mer vill kontraktera helhetslösningar; skidor, pjäxor och stavar. Tycker det inte finns någon anledning heller då de större skidfabrikanterna har bra skidor både för skate och klassiskt på WC.

    SvaraRadera
  7. Peltonen har väl inte varit kända för att ha skidor som alltid går bäst....., du åkte ju förresten själv på Peltonen på den tiden du var aktiv hemma i Sverige vad tyckte du om dom ?

    SvaraRadera
  8. Jag åkte en halv säsong på Peltonen 05/06 och skidorna dom hade då var ingen höjdare. Kikade på ett gäng testskidor hösten 2008 men har inte sett så mycket av deras skidor sen dess så svårt att säga hur de är nu.

    SvaraRadera