RSS-feed

2010-10-11

Salomon Racer

Vad är det för skillnad på pjäxorna i bilden? Den ena är en Salomon S-lab Skate Pro och den andra en Salomon S-lab Skate Pro Racer. Utvändigt är de exakt lika men på insidan är racer modellen 2 mm smalare. Även innersulan är lite tjockare, bra precis 1.3 mm tjockare.

Innersula från S-Lab skate pro och S-Lab skate pro racer.

7 kommentarer:

  1. Hej! Jag läste i en Amersports tidning att "på grund av RS17 sulan måste man flytta bindingarna bakåt". Stämmer det här?

    Jag har S-Lab Skate pro pjäxor och funderar på om jag borde flytta bindingarna på mina gamla skate skidor. Hade tidigare den gråa carbon skon och 17 mm är nog ganska mycket...

    Har sagt det här tidigare och säger igen: helt super blog. Tack så mycket!

    MVH Markus

    SvaraRadera
  2. Hej,
    Jag har funderat lite på det här och om du flyttar bindningen 17mm så gör det stor skillnad, 5mm gör skillnad. Nu står du 17cm längre upp på bindningen men kraften borde fortfarande gå ner i skidan där pjäxan sitter fast i bindningen (pinnen) och det blir på samma ställe som tidigare. Sen kanske du får ner mer kraft i den punkten när överföringen kommer längre in under foten.

    Pratade med Salomon USA ang. propulse bindningen där du nu står 7cm längre upp på bindningen och de hade ingen rekommendation än så länge att flytta. Men i ditt fall är det lätt att testa om du fortfarande har kvar silverpjäxorna. Ta en pjäxa av varje och prova med de gamla skidorna så borde du känna direkt om det är lika eller om skidan nyper med nya pjäxan. Hör av dig om du märker något spännande. Jag kommer försöka göra samma test senare i vinter.

    Mvh Erik

    SvaraRadera
  3. Hej! Tack för det snabba svaret!

    Jag hade de nya s-lab pjäxorna redan förra vintern men tänkte inte för mycket på den här saken då.
    Här i Finland hade vi en en ganska kall vinter med ny snö nästan dagligen och inte var det någon som hade riktigt kanon glid då. Men speciellt ett par som tidigare var mitt favorit par kändes nog något sätt “konstigt” . Jag beställde ett nytt skate par på våren och då blev det tal om det här. Killen som plockade mina skidor tyckte att det är självklart man måste ta hänsyn till den nya sulan när man monterar bidningar. Då talade han just om skate bindingen. Gör man inte något, har man för mycket vikt på spetsarna och sämre glid, tyckte han. Han sade nog inte att man ska gå hela 17 mm bakåt.
    Han jobbar med elitåkare och monterar antagligen hundratals bindingar varje år. Om propulse sade han att det inte alls är lika solklart och det beror på formen av fallafickan etc.

    Det var en bra idé att prova olika skor samtidigt och se vad som händer! Jag ska göra det. Om du känner någon Salomon expert kan du förstås fråga om skate bindingen också, om du orkar.

    MVH Markus

    SvaraRadera
  4. Hej,
    Träffade Salomons race ansvarig i Sverige i helgen som sa att de kör samma som tidigare med samma resonemang som jag beskrev tidigare.
    På klassiskt måste man alltid utvärdera vallafickan oavsett bindning. Frågan är om Propulse ska sitta någon annan stans i jämförelse med gamla bindningen. Men heller inte här är det några andra rekommendationer.
    Mvh Erik

    SvaraRadera
  5. Hej! Uppskattar verkligen att du tog reda på saken. Tack så mycket!

    Mvh Markus

    SvaraRadera
  6. Jag blir lite konfunderad över din text angående pjäxorna.
    Ska jag tolka det som att fodret är tunnare på racermodellen och ska sitta tightare på foten men samtidigt är innersulan lite tjockare?

    Hälsningar

    Robert

    SvaraRadera
  7. Hej Robert,
    Det är mer foder på racer modellen och en tjockare sula viljet minskar volymen invändigt. Yttermåttet är det samma.
    Mvh Erik

    SvaraRadera