RSS-feed

2011-10-02

En sommar med fullt ös

Länge sen sist men jag har inte legat på latsidan. Mycket spännande har hänt samtidigt som vintern närmar sig med stormsteg. Vid senaste uppdateringen hade jag precis klivit ur madshusfabriken i Biri och var på väg mot Oslo. Där mötte jag upp Pete och hans skidungdomar som det har blivit tradition att jag hjälper på deras skandinavenläger. I år satsade vi bara på Norge med Hornsjö, Lillehammer och Sognefjell som lägerplatser.

Fjälltur ovanför Hafjell, Olympisk alpinarena från -94.
Vi började med en vecka i Hornsjö, beläget på fjället ovanför Sjusjöen med löpturer och rullskidåkning vid Natrudstilens fina anläggning. Sen några dagar i Lillehammer innan vi åkte vidare mot Sognefjell. Det norska skidsommarparadiset levererade ytterligare ett år med perfekt skidåkning direkt utanför dörren, solsken och imponerande måltider. Precis som förra året blev det lite extra körning en av dagarna när några av åkarna åkte skidor 3h på förmiddagen, 2h på eftermiddagen och avslutade med en kvällstur med löparskorna på 3h upp för Fanaråkern. Som coach var jag givetvis tvungen att följa med och kolla att de skötte sig...
 
Hornsjö ovanför Sjusjöen.

 Natrudstilen i Sjusjöen, en riktigt rolig rullskidbanan och Birkebeinerrennets tävlingsbana går bara några kilometer här ifrån.
Fantastiska Sognefjell.

 Topptur från Turtagrö upp på Fannaråkern.

En av mina bättre kvällsturer klockan 22:03 på toppen av Fannaråkern.

Gustav Eriksson, JVM åkare 2011 var med även i år och försvarade sin seger i backracet.

 Återhämtning mellan träningspassen.
Min Norgeturné fortsatte till gardemoen med hejdå till USA-gänget och sen vidare till Drammen. Fjolårets WC-stadion i Konnerud och sprintbanan i centrala Drammen inspekterades. En stor kontrast att se ett sommartorg med turister i jämförelse med tävlande skidåkare och tusentals åskådare på vintern.
 
Världscup i Drammen, mars 2008.

Sommar i Drammen, juli 2011.
Norgeturnén avslutades på bästa sätt med en Whistler-reunion i Oslo. Tim och Maria tog sig till andra sidan pölen och tillsammans med Emma var "Whistler, våren -11" nästan fulltalig. Många minnen, skratt och historier vid havsstugan längs Oslofjorden.

Whistler-reunion

 Fint läge vid Oslofjorden.
Som ett led i inkörningen med Team Exspirit besökte jag Salomons huvudkontor i Annecy. Salomon är en av Team Exspirits samarbetspartners och har en imponerande anläggning i den franska bergsbyn. Samtliga produkt- och materialtester görs under samma tak i deras R&D-lab med allt från skor, kläder, skidor, pjäxor och väskor. Här genomförs även all utveckling av nya produkter med produktutvecklare, designers och marknadsfolk. Tyvärr dåligt med bilder men Annecy som by var fantastiskt vackert och jag rekommenderar ett besök.
 
Annecy by night.
Ingen sommar utan Yran i Östersund. Många bra artister och band stod på scenerna och stämningen var på topp. Några höjdpunkter var The Sounds, Lisa Miskovsky, Säkert, The Ark och Håkan Hellström.

 The Sounds
Sommaren fortsatte i festligheternas tecken med Julia och Fredrik Limbys bröllop i Skattungbyn utanför Orsa. En fantastisk dag och stort grattis!
Inte sen Fjälltopploppet hade jag varit i Bruksvallarna men under andra halvan av augusti bar det äntligen av till fjälls. Turer på rullskidbanan, löpning på fjället, kantarellplockning och allmän ladda batterierna tid gjorde gott för själen.  
Rullskidbanan mellan Bruksvallarna och Ramundberget.
 
Fjälltur med utsikt över Storskarven i mitten och Storvigeln längst bort till höger.
Laddning av batterierna i Vôllan.
Ytterligare en bra sommar har tagit slut och sen första september bor jag i Stockholm. Här arbetar jag på heltid med Team Exspirit, Ski Classics och andra sportevenemang på IEC in Sports. Vi hade säsongens första läger i Vålådalen i början av augusti och andra lägret i Andermatt i mitten av september. Jag ska försöka uppdatera mer frekvent nu när vintern snart är här. Eller är den redan det?
 
Delar av Team Exspirit i Andermatt. Jimmie - Anton - Oskar - Erik - Jenny - Susanne - Rikard

Nysnö
i Whistler, september 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar