RSS-feed

2011-10-04

Team Exspirit värvar Seraina Boner

Foto: Magnus Östh
Här kommer en release med ganska stort egenintresse... Men given information för alla som vill ha lite koll på långlopp. 

Den regerande mästarinnan i Ski Classics Seraina Boner har skrivit ett flerårskontrakt med det sverigebaserade långloppslaget Team Exspirit.
Schweiziskan Seraina Boner förstärker Team Exspirit inför den kommande säsongen av Ski Classics. Ski Classics är den internationella långlopptouren i längdskidor bestående av sjudeltävlingar, bl.a. svenska Vasaloppet. Seraina var med sina  segrar i Marcialonga, Birkebeinnerrennet och Norefjell, samt andraplatserna i Jizerska Padesatka och König Ludwig Lauf överlägsen segrarinna av Ski Classics 2010/2011.
- Vi är väldigt glada att vi lyckats knyta till oss Seraina, hon kommer stärka Team Exspirit både i och vid sidan av spåret, säger teamchef David Nilsson.
Tillsammans med Jenny Hansson och Susanne Nyström har Team Exspirit tre världsåkare på damsidan, samtliga med ambitionen att vinna Ski Classics.
- Det är väldigt inspirerande att ingå i Team Exspirit och att träna och tävla med två väldigt duktiga och proffesionella tjejer som Jenny och Susanne.  Det blir även spännande att vara en del av Exspirits internationella satsning och jag tror att vi kommer åka riktigt fort till vintern, säger Seraina Boner.
Värvningen av Seraina blir ytterligare ett steg i Team Exspirits målsättning att vara världens ledande långloppslag inom längdskidåkning och får nu sin första internationella åkare.
- För Team Exspirit är värvningen av Seraina en del av vår långsiktiga internationella satsning på att vara det ledande långloppslaget i världen. Vi har nu 5 herr och 3 damåkare av högsta klass i teamet. Seraina kompleterar även Jenny och Susanne på ett bra sätt åkmässigt, laget känns nu komplett i alla typer av terräng, säger David Nilsson.
Seraina bor i Schweiziska Davos där hon för tillfället tränar och förbereder sig inför teamets kommande läger.
- Jag har tränat lite annorlunda den här sommaren på grund av en skada men kunnat köra för fullt de två senaste månaderna. När Ski Classics drar igång i Januari kommer jag att vara redo, säger Seraina.
På  torsdag åker Seraina till Ramsau med Team Exspirit för ett tio dagar långt läger i den Österrikiska alpbyn.
Se www.teamexspirit.com för ytterligare information.
Team Exspirit består av:
Herrar: Oskar Svärd, Mathias Fredriksson, Rikard Andreasson, Jimmie Johnsson, Anton Sjöholm.
Damer: Jenny Hansson Susanne Nyström, Seraina Boner

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar