RSS-feed

2011-11-01

Oktober

Nattens snöfall vid botten av kabinen. På glaciären kom det 1m.
Oktober månad svischade förbi. Först 10 dagar i Österrikiska Ramsau med Team Exspirit, jobb i Stockholm, jobb på WTA-tennisen i Luxemburg och till slut en ledig helg i huvudstaden.
Ramsau bjöd på full vinter, -8 grader, 15m/s och kraftigt snöfall sållade agnarna från vetet men skidåkningen var förvånansvärt bra. Exspiritåkarna fick riktigt bra träningspass och med snö ända ner till byn i Ramsau var det mer vinterkänsla än vad vi verkar få inom den närmaste framtiden. Jag hann även med ett besök på Atomic/Salomon fabriken som ligger i Altenmarkt, samma dalgång som Ramsau/Schaldming. Alltid intressant att prata med produktutvecklare, skidslipare och servicemän. Exspirit kommer i vinter använda testskidor från Atomic för både skate och klassiskt, skidor som jag passade på att plocka och gå igenom under mitt besök. 
I Luxemburg gjorde WTA-tennisen sitt årliga stopp, en tävling som IEC producerar. Jag var på plats under några dagar och agerade "onsite". En stor kontrast mot skidor och snö. Tennis, bollar, inomhusidrott, satelliter, tv-sändning, ob-buss, sng-buss, master hit, tape dit och audio channels. Några svettiga sekunder när satellitsändningen svajade till men annars gick allt bra.
Efter halva månaden på resande fot och resten på IEC-kontoret i Stockholm var det skönt med en ledig helg. Cykloteket arrangerade cyclocross tävling i kungsträdgården. Ett häftigt arrangemang som jag rekommenderar ett besök nästa höst. 
För tillfället väntar jag på snö men utan någon större stress. Första långloppet avgörs först i mitten av december. Tills vidare, snöiga oktoberbilder från Ramsau.
Snöklädda toppar i Österrike.
Jenny Hansson passade på att träna många timmar på glaciären.
Schladming ligger längst ner i dalen nedanför Ramsau och förbereder sig inför Alpina VM 2013. Här syns den blivande tävlingspisten för damerna.
Vintrigt värre på glaciären.
Även killarna körde hårt. Här Anton Sjöholm under ett intervallpass upp för en av de långa rullskidsbackarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar