RSS-feed

2011-02-08

Turnéstart - Dolomitenlauf

Tätklungan med 6km kvar till mål.
Dolomitenlauf blev mitt första riktiga långlopp utanför Sverige och det gav mersmak. Avresa fredag morgon till München, bil via Kitzbühel till Lienz och stadssprint för Team Exspirit under kvällen. Det var en tight skicrossaktig bana mitt inne i Lienz. Produktionen var föredömlig med mycket och bra musik, en ljudanläggning i toppklass, folk som hejade och en taggad speaker. Tänk om tävlingar i Sverige kunde vara det minsta i närheten...
På väg mot Lienz passerade vi Kitzbühels störtloppsbacke Hahnenkamm som laddade för världscup dagen efter.
 Stadssprint i Lienz
På grund av snöbrist var söndagens tävlingsbana flyttad från Lienz upp till Obertilliach. En liten by längre upp i dalen som även är hemort för Ole Einar Björndalen. Obertilliach ligger 1450 m öh så för att optimera uppladdningen stannade alla åkare nere på lågland under lördagen. För servicestaben blev det en heldag på tävlingsbanorna med test av tävlingsskidor och tävlingsvallningar. Obertilliach bjöd på riktigt fina förhållanden, många minusgrader på natten och en varm sol under dagen.
Fältet som stora delar av tävlingsbanan slingrar sig fram på.
  Skidtester.
 Rekning av drickastationer inför tävlingen. Ca var femte kilometer hade åkarna möjlighet att dricka.
På tävlingsdagen var det stabila förhållanden, liknande dagen innan och inga större justeringar behövde göras på tävlingsskidorna. Efter skidtest med de aktiva var vi redo för drickalagning. Med en tätklunga på 20 åkare med skateskidor går det riktigt fort och det gäller att vara på tårna. Det är även mycket upp till åkarna att ta sig ut på kanterna för att lyckas få sin dricka. All service fungerade perfekt, utan minsta problem. 
I tävlingen slutade Susanne Nyström tvåa i damklassen och både Oskar Svärd och Rickard Andreasson låg bra till mot slutet i herrklassen. Men tyvärr föll Rickard 3 km från mål och Oskar blev utknuffad i en kurva in mot stadion. Oskar blev bästa teamåkare med en 16e plats som mycket väl kunde ha varit en pallplats.
Vackert väder i Obertilliach.
För att hinna med flyget från München blev det en flygande start från målområdet så fort tävlingen var avgjord. Stor eloge till alla motionärer som genomförde tävlingen, speciellt damen i minkmössa, smink, diamantörhängen och fiskfjällsskidor.

Resultatlistor
  På väg mot München passerade vi Brennerpasset, vackert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar