RSS-feed

2009-11-10

Skidbyte


De senaste dagarna har vi lagt lite extra tid på en åkare som står utanför världscup- och utvecklingslandslaget men som har OS som sitt stora mål. Hon har tidigare varit med i utvecklingslandslaget och har valt att byta skidmärke inför kommande vinter. Med pengar från egen ficka syns här hennes nya skidpark. För att kunna lära sig parken så snabbt som möjligt har de flesta skidor slipats med samma struktur, bortsett från de som t.ex är en ren våtföresskida. En struktur från utvecklingsavdelningen lät vi också vara kvar. Det kommer krävas en hel del testande så fort snön faller men förhoppningsvis kommer skidorna att kunna slipas om efter några veckor med mer specialiserade strukturer. Även om skidorna specialiseras efter hand vill vi ha en så universal och bred struktur som möjligt och som kan kompletteras med handstrukturer. Vid de flesta tävlingar optimeras skidorna med handstrukturer av olika slag. En större post om handstrukturer kommer senare.

2 kommentarer:

  1. Inga NIS-plattor på de här skidorna. Tillverkar Fischer skidor utan NIS-plattor även till butik eller är det bara "specialskidor"?

    SvaraRadera
  2. Butikerna kan välja. Men eftersom Fischer kör NNN på sina pjäxor vill de antagligen ha så många skidor med NIS som möjligt. Skidor som plockas på fabrik under barmarksperioden plockas släta och sen monteras NIS-plattan om det behövs.

    SvaraRadera