RSS-feed

2009-11-22

West Yellowstone: första uppdateringen


foto: NS
Tiden i Boulder är över för den här gången. Igår rullade en liten lastbil och en stor minibuss fullpackad med en mobil skidverkstad, utrustning till bristningsgränsen och lite annat smått och gått de 12 timmarna till West Yellowstone i Montana. Under den kommande veckan är det West Yellowstone Ski Festival, USAs säsongsöppning med 6000 åkare, ledare och leverantörer på plats. Höjdpunkten är de tre tävlingar, onsdag, fredag och lördag, som ingår i kontinentalcupen och är kvalificerande för OS och världscuplag. Men även demos och föreläsningar från leverantörer och ledare.

För egen del blev det säsongens första tur på snö. Var länge sen det gick ända till 21a november innan skidorna träffade snön men det lär bli skidåkning så det räcker och blir över innan det är barmark igen. All snö är natursnö med en grund som har tinat och frusit två gånger. Senaste dygnet kom det några centimeter nysnö och bjöd oss på mer eller mindre perfekta förhållanden för försäsongsträning. Då vi inte viste hur förhållandena såg ut efter banan plockade vi fram några gamla V9-skidor för att ha något att åka på och de gick riktigt bra! Är egentligen ingen större beundrare av V9 men de har definitivt sina dagar och idag var en.

Annars har hela dagen gått till att bygga upp våran mobila skidverkstad med slipmaskin, vallabänkar, värmeskåp och allat annat som hör till. Bilder kommer senare. I morgon blir det fästvallatest under förmiddagen. Många såg ut att ha problem med fästet idag då spåren blev lite blanka. Återkommer med testrapport, tills vidare två bilder från resan mellan Boulder och West.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar