RSS-feed

2009-12-05

Säsongens första skidtest i Whistler Olympic Park

Whistler Olympic Park (WOP) är arenan för OS-tävlingarna i längd, skidskytte, backhoppning och nordisk kombination. Totalt har hela spårsystemet över 100km tävlings- och träningsspår men OS-banorna är för tillfället avstängda. Något som vi har vetat om sen i somras men med tanke på OS är det bättre att testa 1km från tävlingsspåren än att inte testa alls.

WOP har den senaste tiden bjudit på fantastiskt fint väder med strålande sol och minusgrader på nätterna. Det har gått ungefär en vecka sen det senaste snöfallet så snön är ordentligt omformad, ungefär som under längdvärldscupen förra vintern.  Det är hårt, snabbt och kul att åka skidor.

Än så länge har vi hunnit med två strukturtester. Ett gäng av strukturerna är nya för i vinter så fokus har varit åktester, där vi åker på olika par och jämför skidor. Hur de släpper uppför, hur de beter sig i högre fart osv. Helt enkelt för att få en uppfattning om hur strukturerna känns på snön. Vi vet sen tidigare tester att vi kan särskilja två par med en differens på 0.25-0.30% i hastighet. Om differensen är mindre än så syns skillnaden bara i en glidtestmätare där vi avläser tiden med tusendelar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar