RSS-feed

2009-12-04

Sea to Sky Highway


Även om testandet i Kanada redan är igång så får uppdateringarna komma i kronologisk ordning. Ska ha en bättre uppkoppling efter helgen så då ska uppdateringarna var helt up to date. Tills vidare kommer en uppdatering från resan till Kanada.
Efter att vår serviceverkstad var nerplockad i West Yellowstone sorterades allt i två högar: tillbaka till Boulder och Kanada. Allt vi behöver för OS-testprojektet och som inte redan finns på plats i Kanada packades i minilastbilen som Zach och jag styrde norrut. Med oss hade vi bland annat skidslipen och ca 70 par skidor för test.

gänget i West, nöjda efter 10 riktigt bra dagar.
Längs vägen stannade vi på K2 i Seattle för en träff med Per Wiik, Marketing Manager och tidigare Race Director på Madshus. En lyckoträff gjorde att vi passerade Seattle samtidigt, vilket inte har den största chansen då det är andra gången jag passerar Seattle och Per till vardags bor i Lillehammer. Vi hann med en genomgång av kommande skidor och uppdateringar på lite av varje innan det var dags att fortsätta. 

raksträcka utanför West
Väl inne i Kanada rundade vi Vancouver och fortsatte som vanligt ut på "Sea to Sky Highway". Vancouver ligger precis vid Stilla Havets början och vägen slingrar sig längs kusten in i ett sund fram till Squamish. Därifrån klättrar vägen de sista 55km upp till Whistler. Innan Vancouver fick OS var vägen upp till Whistler en liten slingrig väg med en fil i båda åkriktningarna. Idag är hela sträckan mer eller mindre motorväg som förkortar åktiden väsentligt men är fortfarande en av världens vackraste vägar.

någonstans mellan West och Squamish.
Basen för vår testverksamhet kommer att vara i Squamish. Det är där vi kommer att ha slipen, verkstan och det mesta av vårat material. En del kommer även att vara stationerat upp i Whistler där jag bor fram till OS.

Vancouver i början av december. Ingen snö och här kommer det antagligen inte vara någon snö under OS heller.

motorvägen in mot Vancouver är snart klar
 

Sea to Sky Highway

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar